Home » Formare » Workshop 12 – 17 Aprilie 2019

Workshop 12 – 17 Aprilie 2019

În perioada 12 – 17 Aprilie 2019, Georges Colleuil ne invită la un nou stagiu în aprofundarea metodei Referențialului Arhetipurilor Personale.

12-14 Aprilie 2019– 3 Zile Master Class, susținute de către Georges Colleuil, zilnic între orele 10-18, la Grand Hotel Continental, Calea Victoriei 56 – Harta AICI

Acest stadiu se adresează tuturor celor care au cunoștințe aprofundate în metoda și etica Referențialului Arhetipurilor Personale.
În cursul acestui Master Class veți împărtăși ceea ce ați achizițonat în cursul formării, veți aprofunda studii de caz, veți trăi ședința RAP așa cum se petrece ea în cabinet. Veți primi informații suplimentare asupra originii RAP-ului, asupra aspectelor care nu au fost aprofundate în cursul formării inițiale, cât și asupra oricăror alte subiecte la cererea studenților. Veți primi ajutor în redactarea memoriului care va încheia primul ciclu de formare.

Programul de 3 zile, 12-14 Aprilie 2019, oferit de Georges Colleuil cuprinde:

 • Dimensiunea cuantică a Referențialului Arhetipurilor Personale
 • Structura atomică a Referențialului Arhetipurilor Personale;
 • Vibrația energetică a arcanelor
 • Tabelul lui Mendeleev
 • Remediul eteric
 • Arcana fluctuantă
 • Pregătirea consultațiilor
 • Cicatricile referente
 • Scenariul catastrofă
 • Domiciliile simple și super domiciliile
 • Împărtășiri complementare asupra originii Referențialului și asupra a numeroase aspecte ce nu au fost încă integrate, studiate sau aprofundate pe parcursul formării voastre.
 • Discutarea unor cazuri practice

20 – 21 Aprilie 2019 – 2 zile Master Class, susținute de către Monica Găitănaru, zilnic între orele 10-18. Locația va fi comunicată ulterior persoanelor înscrise.

Programul de două zile, 20-21 Aprilie 2019, oferit de Monica Daniela Găitănaru cuprinde:

 • Cuantele de energie dintr-un Referențial
 • Împărtășirea experiențelor accumulate pe parcursul formării voastre
 • Studii de caz clinice specifice Referențialului – de descoperit și aprofundat
 • Punerea în practică a teoriilor dezvoltate de Georges în primele 3 zile de Master Class
 • Suport în redactarea Mémoire-ului vostru
 • Pregătire practică pentru consultații – punerea în scenă a unor sesiuni de RAP simulate în perechi de câte doi

15 – 17 Aprilie 2019 – Inițieri în simbolistica ancestrală a Tarotului de Marsilia, susținute de către Georges Colleuil, zilnic între orele 18-22, la Grand Hotel Continental, Calea Victoriei 56 – Harta AICI

Tarotul spune o poveste plină de sens, adâncime și tâlc. Această poveste ilustrată în imagini de o simbolistică complexă este povestea inițierii tripartite a celui aflat pe calea desăvărșirii. Cel ce pornește pe acest drum în vederea unei vieți trăite cu rost și conștiință de sine, se transformă la fiecare pas asemeni diamantului șlefuit fațetă cu fațetă. Eroul principal al acestei călătorii inițiatice în 3 etape poate fi oricine dintre noi, iar cele 22 de arcane ce compun treptele acestei ascensiuni pot fi tot atâția maeștri întâlniți în cale cu scopul de a ne oferi ghidaj.

Cel ce ne va călăuzi cu măiestrie în această călătorie tainică prin cele 3 inițieri ale Tarotului este filosoful, scriitorul și cercetătorul francez Georges Colleuil. El ne va ajuta să descoperim cele 22 de arcane sub o formă filosofică, energetică și psihologică. Ne va îndruma, totodată, cum să folosim această cunoaștere secretă în diferite aspect ale vieții: atât pentru a ne fluidiza comunicarea cu noi și cu ceilalți, pentru a găsi căile optime de reziliere a conflictelor noastre interioare, pentru a descoperi instrumente neașteptate de depășire a blocajelor și obstacolelor inconștiente, pentru a ne clădi sensul existenței personale, cât și pentru a ne ajuta să aducem mai multă claritate în travaliul nostru terapeutic.

Pasionat de lucrul cu simbolul și de ceea ce am putea numi generic științele sufletului (psihologie, filosofie, mitologie, numerologie, astrologie etc.), Georges Colleuil este autorul a numeroase metode ce servesc drept instrumente originale de explorare și ghidare a sufletului omenesc.

Cea mai cunoscută creație a sa este Referențialul Arhetipurilor Personale – o metodă terapeutică de analiză şi dezvoltare personal. Mai concret, această metodă presupune interpretarea zilei de naștere prin prisma arcanelor de Tarot. Astfel, pornind de la data nașterii se va calcula o temă. Această temă reprezintă profilul nostru personal sau, de ce nu, cărțile ce ne-au fost date la naștere. Printr-o abordare filosofică, terapeutică și umanistă a Tarotului de Marsilia putem desluși misterele acestei teme, individualizând aceste simboluri universale numite arhetipuri, la experiențele noastre personale.

Arcanele de Tarot prezente în tema fiecăruia dintre noi nu capătă sens decât în raport cu trăirile noastre personale şi vor trebui interpretate ca atare. Putem avea cele mai bune cărți și să le jucăm extrem de slab sau putem avea cele mai slabe cărți și să le jucăm extrem de favorabil.

Referențialul este compus din 14 case. Fiecare casă reprezintă un diferit aspect al existenței, iar valoarea fiecărei case se calculează respectându-se principiile numerologiei sacre, pornind de la data de naștere. Trebuie precizat faptul că fiecare casa din Referenţial are un cu totul alt sens decât cel din Astrologie. De asemenea, ceea ce ne va interesa aici este nu energia cosmică ce îşi pune amprenta asupra noastră la momentul venirii pe lume ci, data la care ne sărbătorim aniversarea, dată ce reactivează an de an memoria simbolică a naşterii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *