Karem Ortiz – invitat special 01-03 Noiembrie

Născută în Havana,  a crescut într-un mic sat de la malul mării unde sunetul valurilor te leagănă zi și noapte într-un ritm împletit cu vântul. De mică a început să-și construiască și să-și controleze corpul prin balet, apoi să cadă și să sa suspende prin dans modern, să alunece  și să se rostogolească prin dans contemporan …  să sară și să strige prin dans african.

A absolvit Școala Națională de Artă din Havana, unde este și profesoară de dans. Este licențiată în Artele Spectacolelor Coreografice – clasa Dans la Universitatea Paris VIII și Master în Creație Artistică – clasa Terapie prin Dans la Universitatea Paris Descartes.

De la sosirea în Franța a continuat să exploreze și alte abordări legate de corpul emoțional, energetic și perceptiv.

După cum mărturisește, dansează ca să existe, dansează ca să dispară, dansează pentru a exprima emoții  care nu-și găsesc cuvintele.

Karem Ortiz ne invită să dansăm stările noastre interioare, ascultând ceea ce trăiește în noi și ce trece prin noi în acel moment. Să folosim dansul în slujba împlinirii personale, a unei mai bune cunoașteri de sine și a celor din jur. Să privim dansul ca pe un instrument de explorare, împărtășire și dialog, o modalitate de a ne exprima pe deplin și de a ne accesa creativitatea, o oportunitate de a fi mai aproape de sentimentele, emoțiile și dispozițiile noastre.

Să dansăm esența a ceea ce suntem.

Vom avea ocazia să dansăm împreună cu Karem Ortiz în perioada 01 – 03 Noiembrie 2019, în cadrul stagiului ”Visul – Cheia Identității” susținut de Georges Colleuil la București (detalii despre stagiu: Visul – Cheia Identității – RN5)

Invitat Special 01-03 Noiembrie 2019

Mai multe despre Karem Ortiz pe https://karemortiz.fr/

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *