Mitograma – RN5

Le Mythogramme®(Mitograma) – Stagiu deschis publicului larg – Nu sunt necesare cunoștințe prealabile

Folosim zilnic sute de expresii despre care am uitat că provin direct din mitologie.

Cunoaștem, de asemenea, relația pe care Freud a stabilit-o între mitul lui Oedip și construcția psihicului la copilul mic. Suntem mai puțin familiarizați cu raportul dintre mitul Electrei și complexul Electra, între cele 12 munci ale lui Hercule și încercările cu care ne confruntăm în viața noastră sau mitul lui Perseu, unul dintre cei mai populari eroi din mitologia greacă. Nu știm aproape nimic despre legăturile care există între alte mituri ale Greciei Antice și anumite comportamente umane inconștiente.

Scopul acestui seminar este de a identifica în ce măsură miturile Greciei în special și miturile în general sunt proiecții metaforice ale conflictelor inconștiente care se petrec în om. Aceste noțiuni sunt reprezentate în formă simbolică în imaginile arhetipale ale Arcanelor din Tarot. Cunoașterea acestora oferă fiecărui proces în care este angajat Tarotul o putere de transformare excepțională.

Acest seminar este ludic, vesel, poetic, educativ, terapeutic. Stimulează imaginarul și creativitatea. Ne permite să descoperim o metodă simplă și eficientă care ne deschide ușa către zonele noastre de excelență.

În cadrul acestei  formări, Georges Colleuil propune un atelier inedit intitulat „Dansul Labirintului”. El va fi însoțit cu această ocazie de dansatoarea cubaneză Karem Ortiz, care va veni pentru a doua oară la București.

Dansul Labirintului

Mitologia în slujba cunoașterii de sine,

a coaching-ului și a proceselor terapeutice

Un atelier inedit de Georges Colleuil

Pe parcursul acestui atelier vom studia simbolismul Labirintului în viața noastră de zi cu zi, personală, emoțională sau profesională, utilizând dansul ca manieră de exprimare.

“Este o adevărată metaforă a vieții.

Ne aflăm în mod constant în fața unui Labirint, precum Nebunul care călătorește liber spre el însuși. Ce fir roșu putem folosi pentru a nu ne pierde pe noi înșine?

Să te pierzi, să te regăsesti, să tranșezi, să te întâlnești cu Minotaurul, să dansezi în fața lui, să aspiri puterea lui, să-ți găsești propriul fir al Ariadnei, la fel de multe teme cu care fiecare dintre noi se confruntă.”

Programul stagiului:

– Introducere în mitoterapie

– Arhetipuri și simboluri – « L’archetyping »® – concept creat de Georges Colleuil

– Cosmogoniile grecești

– Conceptele de tată dublu și tată triplu

– Tematica și arhetipul „Devorării”

– Mituri și complexe: Oedip, Electra, Perseu, Tezeu, Dionis, Heracle

– Blestemul transgenerațional – blestemul dublului

– Calcul și instrucțiuni de utilizare ale Amprentei Mitologice Universale

– Arhetipul eternului feminin și al Mamei Cosmice

– Simbolistica labirintului

– Funcțiile terapeutice ale Medusei, Andromedei, ale lui Pegas

– Prezența mitului în societatea contemporană (afaceri, politică etc.)

– Dansul Labirintului cu Karem Ortiz, dansatoare cubaneză

– Procesul lui Prometeu

– Procesul Antigonei

Lectură recomandată înainte de stagiu:

Oedip Rege (de Sofocle)

Electra (de Euripide sau Jean Giraudoux)

Muștele (de Jean-Paul Sartre)

Antigona (de Jean Anouilh)

Acest seminar condus de Georges Colleuil este ludic, un vector de cunoaștere vesel , poetic, educativ, terapeutic. Stimulează imaginația și creativitatea.

  • Data și locul de desfășurare

Cursul are loc în București pe 03, 04 și 05 Aprilie 2020, zilnic între orele 10:00 – 18:00, locația va fi comunicată ulterior.

  • Condiții de participare

Cursul este susținut de însuși creatorul metodei, Georges Colleuil, în limba franceză cu traducerea în limba română.

Pentru participarea la acest curs nu sunt necesare cunoștințe prealabile în metoda Referențialului Arhetipurilor Personale. Stagiul este deschis tuturor celor interesați de studiul miturilor ca instrument de dezvoltare personală, instrument terapeutic sau instrument de decodificare a simbolurilor. Pentru cei care urmează aprofundarea în metoda RAP acest curs contează pentru validarea modulului RN5 din ciclul de formare.

Înscrierile se fac la: rap@pandorrastyle.ro  și sunt luate în calcul în ordinea sosirii. Numărul maxim de participanți – 35 de persoane.

  • Modalități de plată

Pentru cei care participă doar la stagiul Mitograma (RN5), condițiile de plată sunt după cum urmează:

Taxa de participare este de 1450 RON, cu două modalități de plată:

  1. Achitarea integrală a taxei până la data de 14 Februarie 2020, caz în care se beneficiază de un discount de 200 RON (costul cursului este de 1250 RON). Pentru confirmarea participării este necesară plata unui avans de 500 RON până pe data de 24 Ianuarie 2020. Plata acestei sume condiționează validarea înscrierii.
  2. Achitarea integrală a taxei (1450 RON) până la data de 28 Februarie 2020. Pentru confirmarea participării este necesară plata unui avans de 500 RON până pe data de 24 Ianuarie 2020. Plata acestei sume condiționează validarea înscrierii.

Dacă plata se face prin virament bancar, stagiarul va trebui să ia în calcul întârzierile bancare pentru ca suma să fie disponibilă efectiv la data prevăzută.

Pentru cei care doresc să participe și la Diferențialul Arhetipurilor Personale am pregătit un pachet special, în următoarele condiții:

Taxa cumulată pentru cele două stagii este de 2900 RON la care se aplică un discount cumulat de 500 RON (costul cursurilor este de 2400 RON). Aceasta poate fi achitată dupa cum urmează: un avans de 500 RON trebuie achitat până pe data de 24 Ianuarie 2020 și restul de 1900 RON până pe data de 28 Februarie 2020. Plata avansului de 500 RON condiționează validarea înscrierii.

Dacă plata se face prin virament bancar, stagiarul va trebui să ia în calcul întârzierile bancare pentru ca suma să fie disponibilă efectiv la data prevăzută.

În cazul în care participanţii decid să se retragă într-un termen mai scurt de 30 zile înainte de începerea propriu zisă a stagiului, suma achitată pentru avans nu va mai putea fi restituită, întrucât taxele legate de rezervarea locaţiei, biletele de avion ale formatorului şi costurile legate de cazare vor fi deja achitate la acel moment.

Dacă numărul de participanţi este prea mare pentru un stagiu, organizatorii vor propune o listă de aşteptare sau pentru un alt stagiu.

Organizator: Pandorra Dreams SRL, CUI: 34149113, J40/2193/24.02.2015, Puțul lui Zamfir 23, București, sector 1