Monica Măgureanu

Am citit odată undeva sau am auzit pe cineva spunând “Eu sunt doar numele meu”. Este ceea ce îmi vine în minte de fiecare dată când trebuie să povestesc despre cine sunt…. Ei bine sunt doar numele meu, sunt suma trăirilor, experiențelor, acțiunilor și proiectelor, sentimentelor și emoțiilor născute din acestea; sunt pasiunile mele și oamenii cu care m-am intâlnit până acum pe drum; sunt…

Ce mă pasionează? Caii și echitația traduse în viața de zi cu zi, în rolul de profesori ce mi-au fost și îmi sunt încă. Tarotul de Marsilia nu ca modalitate de divinație ci ca drum în dezvoltarea personală… Dansul ca limbaj și tango pentru că nu există coregrafie… Călatoriile pentru că sunt despre locuri, oameni și necuvinte… Șamanism pentru că natura, animalele, soarele, luna, apele, oceanele îmi vorbesc despre ceea ce contează și nu despre ceea ce trebuie. Ce mă inspiră? Tot ceea ce este dincolo de cuvinte…

Eu în alchimia unui curriculum vitae:

Se amestecă un MBA cu Open University cu un master în management financiar și piețe de capital petru a contura facultatea de Relații Economice Internaționale absolvită, un parcurs profesional în Marketing și Publicitate, managemet-ul de Top în mediul international și participarea la realizarea unei fuziuni operaționale, competența profesională în strategie și comunicare, în mediul corporate și apoi antreprenorial, relațiile cu oamenii care asigură liantul comun al tuturor, toate dau o formă în care conținutul încă se descoperă și redescoperă.

Cu tarotul m-am întâlnit încă din copilărie și am fost fascinată, poate ca noi toți, de puterea simbolurilor, de aceste cărți care îmi puteau răspunde la întrebări…. Dar tarot-ul nu răspunde întrebărilor pe care i le pui și asta am aflat de la Georges, Georges Colleuil. Tarotul te întreabă și te provoacă permanent, te poate îndruma sau poate fi, pur și simplu, o altă rețetă.

Depinde doar de noi cum alegem să ne raportăm la lucruri, persoane, întâmplări, situații care ne apar pe drum. Așa a reapărut tarotul pe drumul meu, de data aceasta în cadrul unei metode de autocunoaștere numită de creatorul său Referențialul Arhetipurilor Personale.

Ce este? O metodă terapeutică de analiză și dezvoltare personală. Însă este altceva pentru fiecare persoană care intră în contact, chiar și pentru scurt timp, cu acest cadru în care arcanele de tarot devin un ghid către noi înșine.

La acest moment sunt practician și formator agreat în metoda lui Georges și încă descopăr lucruri despre eu cea de astăzi, de ieri și de mâine alături de particpanții la cursurile de aprofundare a metodei sau la sesiunile individuale și cărora le mulțumesc pentru deschidere și lecțiile care nu contenesc să mă surprindă.

O lume bogată în simboluri, o lume în care, pe baza zilei de naștere, poți să ai niște repere, poți să continui drumul tău propriu de autocunoaștere și dezvoltare personală. Asta este tarotul din perspectiva mea, ca și consultant și formator agreat în Metoda Referențialulul Arhetipurilor Personale.

La toate acestea se adaugă un flavor de Conscious Business, un stagiu de formare alături de Axialent, companie care are o experiență de peste 15 ani în programele de schimbare dedicate companiilor și organizațiilor din toată lumea. Conceptele susbsumate temei Business Conștient sunt despre oameni care sunt sau devin conștienți de impactul obiceiurilor și acțiunilor proprii asupra mediului și asupra organizației din care fac parte. Conscious Business se adresează persoanelor care își cunosc punctele tari și punctele slabe, care sunt pregătiți să conducă sau să coordoneze într-un mod interactiv și inspirațional.

Business-ul Conștient are nevoie de leaderi autentici care nu se exprimă prin dominare și control în atingerea obiectivelor, care deservesc deopotrivă business-ul sau task-ul, oamenii implicați fie ei clienți, furnizori sau colegi, comunitatea. Liderii care au succes dincolo de succes sunt aceia care inspiră prin putere interioară, claritate și viziune, sunt aceia care oferă un mediu pentru creștere personală și organizațională.

Și cum nimic nu este întâmplător ultima întâlnire a avut loc cu Alain Cardon, în cadrul Metasysteme Coaching, întâlnire care a consolidat toate achizițiile de până acum prin absolvirea Fundamentals of Systemic Coaching Class – orice modificare a unei mici părți dintr-un sistem este o replică a sistemului.

Fractali, tipare comportamentale, emoționale, familiale. Intuiție, simboluri toate acestea sunt inseparabile în dorința mea asumată de a veni în întâmpinarea celor care sunt pe drumul cunoașterii de sine, într-un impas personal sau profesional.

Începând cu anul 2021 am început training-ul și certificarea în metoda Compassionate Inquiry®, o abordare terapeutică dezvoltată de către Dr. Gabor Maté, o abordare menită să aducă la suprafață ceea ce se află dincolo de povestea pe care o prezentăm lumii.

Esența traumei, dincolo de orice comportament disfuncțional, adicție, boală, confuzie, posibile blocaje mentale, rezidă în deconectarea de la sinele nostru profund. Prin aplicarea Compassionate Inquiry® atât clientul cât și terapeutul pot să recunoască credințele, comportamentele inconștiente care le conduc viața dar și modalități de a se elibera de acestea.

Prin Compassionate Inquiry® clientul are posibilitatea de a explora alături de terapeut credințele, memoria implicită, stările corporale și mentale care stau la baza comportamentelor pe care le exprimăm în lume.

Abia aștept să ne cunoaștem!

Website: www.reimagine.ro

e-mail: reimagine@reiamgine.ro

Programa cursurilor