Călătoria Arcanelor în Referențial – 29 Iunie, 30 Iunie, 02 Iulie

View Calendar
July 2, 2020 All day

Călătoria Arcanelor în Referențial – 29 Iunie, 30 Iunie, 02 Iulie

Călătoria Arcanelor în Referențial – 29 Iunie, 30 Iunie, 02 Iulie

Există numeroase scrieri despre istoria oficală sau neoficială a Tarotului.

De obicei ne confruntăm cu două abordări: una științifică, conform căreia regăsim Tarotul la sfârșitul secolului XIV, și una mitică ce leagă Tarotul de civilizația Atlantidei.

La sfârșitul secolului XIV, Jaquemin Gringonneur realiza varianta cunoscută sub numele de Tarotul lui Charles al VI-lea, având ca unic scop amuzamentul regelui devenit nebun.

O altă abordare a originii Tarotului este cea conform căreia ultimii supraviețuitori ai Atlantidei au transmis anumitor popoare, printre care si egiptenii, o parte din cunoștințele lor. Mai târziu, când și aceștia  au fost pe punctul de a dispărea, s-a pus problema păstrării și transmiterii mai departe a acestor cunoștințe, menite să unifice lumea, fără ca acestea să ajungă la persoane însetate de putere și care le-ar fi putut folosi în scopuri distructive. Astfel, s-a decis transmiterea întregii înțelepciuni a preoților egipteni prin intermediul cărților de joc.

La ora actuală există, poate, mii de jocuri de Tarot. În mod evident, cel mai cunoscut publicului este Tarotul de Marsilia, utilizat în cadrul metodei Referențialului Arhetipurilor Personale și care a fost publicat prima oară de editura Grimaud în anul 1970.

Putem aborda Tarotul din punct de vedere psihologic, estetic, iconografic sau ca suport pentru meditație, existând nenumărate puncte de vedere, dar cel mai dinamic pentru travaliul interior este citirea Tarotului ca pe o formulă secretă, obiectivul fiind accederea la înțelepciune și conștiință.

În cadrul acestui seminar de aprofundare în metoda RAP, la cererea celor mai mulți dintre voi, vom explora posibile întrebări la care fiecare arcană majoră ne invită funcție de poziția acestora în cele 13 case ale Referențialului, funcție de aspectele din care aceasta face parte și vom practica lucrul cu RAP.

3 axe de inițiere, 3 seri în care arcanele vor călători în Referențial cu ajutorul participanților. Acest seminar reprezintă o bună ocazie pentru aprofundarea cunoștințelor despre cele 22 de Arcane Majore dar și de a exersa lucrul cu acest minunat instrument, creația lui Georges Colleuil.

 

Luni, 29 Iunie, Axa Formării (Axa Inițierii) – 17:00-21:00, via zoom.us

Arcana I (Magicianul)

Arcana II (Papesa)

Arcana III (Împărăteasa)

Arcana IV (Împăratul)

Arcana V (Papa)

Arcana VI (Îndrăgostitul)

Arcana VII (Caleașca)

 

Marți, 30 Iunie, Axa Transformării (Arcane Psihologice) - 17:00-21:00, via zoom.us

Arcana VIII (Justiția)

Arcana IX (Ermitul)

Arcana X (Roata norocului)

Arcana XI (Forța)

Arcana XII (Spânzuratul)

Arcana XIII (Arcana fără nume)

Arcana XIV (Temperanța)

 

Joi, 02 Iulie, Axa Mutației (Arcane Spirituale) - 17:00-21:00, via zoom.us

Arcana XV (Diavolul)

Arcana XVI (Casa Domnului)

Arcana XVII (Steaua)

Arcana XVIII (Luna)

Arcana XIX (Soarele)

Arcana XX (Judecata)

Arcana XXI (Lumea)

Arcana fără nume (Nebunul)

 

Costul pentru un seminar este de 160 RON de persoană. Pentru participarea la toate serile de lucru costul pachetului este de 400 RON/ persoană

 

Înscrierile se fac la mihaela@pandorrastyle.ro.

 

Share: