Referențial de cuplu, alianță, de familie și de grup – RN6

View Calendar
November 8, 2019 - November 10, 2019 All day

Referențial de cuplu, alianță, de familie și de grup - RN6

 • Despre stagiu

În luna noiembrie a acestui an Georges Colleuil revine la București cu un nou stagiu dedicat celor care urmează aprofundarea în metoda Referențialului Arhetipurilor Personale.

Pe 08, 09 și 10 Noiembrie, zilnic între orele 10:00 – 18:00, vom pătrunde tainele Referențialului de cuplu, alianță, de familie și de grup (Roiurile).

“Referențialul Arhetipurilor Personale este o unealtă evolutivă de dezvoltare interpersonală în care noțiunea de Referențial de Alianță are sens, fie că e vorba de un cuplu, fie de doi parteneri, un părinte și copilul său, elevul și profesorul său, etc.

Referențialul Alianței ne permite să înțelegem mai bine, să numim și să analizăm ceea ce afectează calitatea unei relații, ce îi poate perturba funcționarea, care îi sunt șansele de recuperare.

Alianța este de asemenea o școală unde învățăm să iubim. Privind din acest punct de vedere,  putem reexamina ”relația” în toată bogăția ei, propunând o metodă originală și inedită:  Referențialul Alianței.

Utilizarea arhetipurilor din Tarot prezente în Referențialul Alianței contribuie la stabilirea unui cadru pentru experimentarea intimității. Ca unealtă, poate îmbogăți instrumentarul  terapeuților de cuplu, permițându-le să lucreze asupra resurselor, provocărilor, pasajelor obligatorii, amintirilor inconștiente ale unei alianțe.

În timpuri în care, în societatea noastră, concepția despre cuplu și familie se schimbă, între îndemnul lui Léo Ferré: ”Nu te căsători!”, cel al lui Brassens: ”Să nu ne gravăm numele pe un pergament” și adoptarea căsătoriei pentru toți, Referențialul Alianței deschide noi căi de pacificare și creativitate.

Referențialul Alianței clarifică sensul unei alianțe. Dă indicații asupra manierei  în care un cuplu poate funcționa, în afara unor scheme prestabilite, reînnoind în permanență modul de relaționare, de comunicare și experiență.

Referențialul Alianței definește itinerariile pe care două persoane apropiate pot călători împreună pentru a evolua. Precizează resursele de care acestea dispun, lecțiile care trebuiesc învățate, obstacolele de trecut sau misiunile de îndeplinit.

Referențialul Alianței este o unealtă simbolică de mediere care, în cadrul unui travaliu terapeutic sau de dezvoltare interpersonală dă sens relației, favorizează comunicarea, contribuie la reconciliere sau la repararea legăturilor rupte.

Unul din principiile de bază ale acestei abordări a Referențialului de Cuplu sau Alianță se sprijină pe următoarea ipoteză: nu ne căsătorim sau stam alături pentru că ne iubim ci mai degrabă ca să învățăm să iubim. Cum să știm ce înseamnă cu adevărat ”a iubi” dacă nu punem sub lupă evoluția cotidiană a relației? Dacă nu confruntăm suferințele generate de traumele narcisiste? Dacă nu contabilizăm nopțile albe petrecute alinând un copil care plânge?

Cuplul este deci o școală unde învățăm să iubim.” (Georges Colleuil, traducere Mihaela Someșanu)

În cadrul acestui modul se vor studia următoarele subiecte:

Minimul afectiv vital

 • Banda sau Arcana iubirii
 • Partea lui Venus
 • Carta alianței
 • Aspecte încrucișate dintre două referențiale
 • Compararea temelor 
 • Gestionarea conflictelor personale și profesionale prin abordarea transgenerațională a Referențialului
 • Analiza arhetipurilor în familiile recompuse - RAP-ul unei țări
 • RAP-ul unei întreprinderi. 

  

 • Data și locul de desfășurare

Cursul are loc în București pe 08, 09 și 10 Noiembrie 2019, zilnic între orele 10:00 – 18:00, în sala  Academiei”, Hotel Ramada Bucharest Majestic, Calea Victoriei nr. 38-40, locația pe hartă aici:

Ramada by Wyndham Bucharest Majestic

 

 • Condiții de participare

Cursul este susținut de însuși creatorul metodei, Georges Colleuil , în limba franceză cu traducerea în limba română.

Pentru participarea la acest curs sunt necesare cunoștințe prealabile în metoda Referențialului Arhetipurilor Personale (minim RN1, RN2 și RN 3).

Înscrierile se fac la: rap@pandorrastyle.ro și sunt luate în calcul în ordinea sosirii. Numărul maxim de participanți – 30 de persoane.

 

 •  Modalități de plată

Pentru cei care participă doar la stagiul RN6 - Referențialului de cuplu, alianță, de familie și de grup, condițiile de plată sunt după cum urmează:

Taxa de participare este de 1450 RON, cu discount de 200 RON pentru achitarea integrală a taxei până la data de 01 septembrie 2019.

Un avans de 500 ron se va plăti la momentul înscrierii la stagiu. Plata acestei sume condiționează validarea înscrierii. Suma restantă va fi plătită cu maxim 7 zile înaintea primei zile de stagiu. Dacă plata se face prin virament bancar, stagiarul va trebui să ia în calcul întârzierile bancare pentru ca suma să fie disponibilă efectiv la data prevăzută.

Cei care doresc să participe și la stagiul despre vise (RN5) pot beneficia de un pachet special, în următoarele condiții:

Se aplică un discount cumulat de 500 RON în felul următor: un avans de 1000 ron trebuie achitat până pe data de 01 septembrie 2019 ( poate fi achitat și în rate) și restul de 1400 ron până pe data de 10 Octombrie 2019.

Dacă plata se face prin virament bancar, stagiarul va trebui să ia în calcul întârzierile bancare pentru ca suma să fie disponibilă efectiv la data prevăzută.

 

În cazul în care participanţii decid să se retragă într-un termen mai scurt de 30 zile înainte de începerea propriu zisă a stagiului, suma achitată pentru avans nu va mai putea fi restituită, întrucât taxele legate de rezervarea locaţiei, biletele de avion ale formatorului şi costurile legate de cazare vor fi deja achitate la acel moment.

Dacă numărul de participanţi este prea mare pentru un stagiu, organizatorii vor propune o listă de aşteptare sau pentru un alt stagiu.

Organizator: Pandorra Dreams SRL, CUI: 34149113, J40/2193/24.02.2015, Puțul lui Zamfir 23, București, sector 1

Informații la:

Share: