Arcana IX (Ermitul)

Arcana 9 - EremitulDESCRIERE: Figură a bătrânului înțelept, este adesea redus la ideea de solitudine sau izolare. Confruntați cu această imagine realizăm că ne aflăm în fața ideii de transmutare a solitudinii, de ridicare a acesteia la un nivel superior. Ermitul este un meditator, un tată al deșertului, un pelerin. El îi iluminează pe ceilalți pentru că a reușit să întrețină vie flacăra descoperită în interiorul său. Dacă autorii vechiului Tarot de Marsilia au scris ”Hermit” cu ”H” este pentru că au dorit să evoce prezența lui Hermes, zeul care leagă cerul și pământul, zeul alchimiei și hermetismului.” Georges Colleuil.

În viziunea lui Georges Colleuil și al său Tarot de Marrakech, Ermitul devine Pelerin. Acesta pleacă în căutarea sursei, părăsește lumea umană îndreptându-se spre cea cosmică. Nu suntem niciodată singuri atunci când suntem acompaniați de noi înșine.

CUVINTE CHEIE: Ghidez. Luminez. Pelerin. Căutare. Strămoș.Înțelepciune. Profunzime. Singurătate. Interiorizare. Apropiere de natură. Șamanism. Sensibilitate. Călăuzire. Inițiere. Întoarcere la sursă.