Arcana 6 – Iubitul

Descriere Arcana 6: Această arcană simbolizează dragostea și riturile care îi sunt asociate diversificat, în funcție de cultură. Ea evocă și trecerea de la mamă la cea promisă sau cel promis, trecere de la memoria parentală la proiectul vieții personale. Toate nivelurile dragostei sunt prezente aici, de la afectivitatea instinctivă la iubirea necondiționată. Fiecare dintre ele par să ducă spre Pământul Făgăduinței.

Cele două mâini ale tânărului stând delicat pe umerii mamei și ai iubitei simbolizează dragostea și protecția. Nu se observă nici o tensiune legată de alegere sau renunțare. Echilibrul este prezent. Masculinul și femininul, pământul și cerul, tradiția și modernitatea, trecutul, prezentul și viitorul.

Iubitul nu alege. El unește trecutul și viitorul. Este senin în angajamentul său, nu renunță la nimic și la nimeni și alege în deplină conștiință de sine pe omul care vrea să devină.

Una din cele nouăsprezece raze solare, galbene ca aurul conștiinței absolute lovește în chakra sa coronară și se metamorfozează într-o explozie de aur și lumină, urmând drumul de la inimă la plex.

Mama învăluită, păstreză liniștea cu ochii larg deschiși, acceptă plecarea copilului său rămânînd totuși prezentă și vigilentă. Iubita cu ochii plecați, meditativă, în reculegere se pregătește să o recunoască pe femeia deplină care trăiește în ea.

În veșmintele iubitului se regăsesc zgârieturile deja prezente pe tunica Saltimbancului din arcana întâia. De fapt Saltimbancul s-a copt. E gata să se angajeze în deplină cunoștință pe căile care echilibrează omenescul, materia și spiritul.

Iubitul știe că totul se construiește cu dragoste. Iubirea și viața sunt una și aceeași realitate. El învăluie cu afecțiunea sa pe ființele care îl înconjoară ca un ulei cald și binefăcător. Din Iubit emană o undă care-i permite să se lege cu ușurință de un altul.

Cuvinte cheie: Eu mă angajez. Eu aleg. Renunț

Angajament. Dragoste. Libertate. Alegere. Dorință. Protecție. Energie sexuală. Vitalitate. Afectivitate. Serviciu.

Georges Colleuil,  traducere Elena Beca, practician și formator în supervizare, e-mail: elena_beca@yahoo.com