Arcana 20 – Prezența

Descriere Arcana 20: Vindecare prin muzică și rugăciune.

Simbolismul este acela al elevării și al renașterii. Ritmurile și cântecele care se ridică în aer aduc fervoare, încredere și speranță oamenilor.

Această arcană amintește de Saltimbancul din arcana 1. Același loc, aceleași instrumente muzicale simbolizând infinitul, aceiași papuci albaștri și roșii. O evoluție lungă, urmând arcanele precedente a lăsat loc maturizării. Dansatorul realizează salturi uimitoare. Pare să scape de gravitația terestră, căci ascultă deja de legile spirituale. Saltimbancul consolidează evoluția în care s-a angajat. Elevarea conștiinței și transformarea interioară trece materia densă în starea materiei subtile.

Este rolul oricărei terapii să trezească și să ridice în fiecare dintre noi nivelul constiinței și înțelegerii de sine.

Recunoaștem aici un semn al deschiderii spirituale, a corpului și a spiritului la înțelegerea unui mesaj de origine celestă. Un prilej de a medita asupra încrederii pe care o acordăm intuiției noastre și asupra posibilității de a dezvolta în noi ascultarea interioară. Orice mesaj care trezește conștiința, înalță sufletul și-l ajută să treacă din planul morții în planul vieții se dovedește cu atât mai eficace

Aceasta este arcana trezirii, a creșterii, a renașterii, dar totodată și cea a muzicii în conținutul ei terapeutic, spiritual și creator.

În Prezența cuvântul se aude. Rădăcinile subterane ale omului sunt vindecate adică sublimate prin forțe care vin din înalt. Prezența este puterea  de a învia inspirația și de a trezi–o.

Drumul dintr-odată se împlinește. Saltimbancul a lucrat bine. Din arcană în arcană a primit învățătura, a trăit experiența, s-a regăsit pe el însuși de mai multe ori. A contactat bogățiile universului său interior. Poate să săvârșească în sfârșit ultimul său dans: Arcana 21, Floarea Vieții. Aceasta, datorită Prezenței, arcană releu pentru forțele transcendente, angajate în transmitrea energiei universale.

Cuvinte cheie: Mă eliberez. Ascult. Mă ridic.

Intuiție. Inspirație. Trezire. Muzică. Cuvânt. Renaștere.

Georges Colleuil,  traducere Elena Beca, practician și formator în supervizare, e-mail: elena_beca@yahoo.com