Georges & Friends

Pe 07 Aprilie, între orele 10:00 – 18:00, vă invităm să vă aventurați alături de Georges Colleuil și prietenii acestuia într-o incursiune în lumea simbolurilor, arhetipurilor și a modului în care putem avea acces la deblocarea creativității din fiecare dintre noi.

Programul Conferinței:

10:00 – 11:30 – Tarotul în seriale și în filme sau a treisprezecea artă în cea de-a șaptea artă, susținut de Georges Colleuil

Tarotul, la care Georges Colleuil se referă de acum sub numele de cea de-a treisprezecea artă, este un strămoș al cinematografului. O structură foarte bine scenarizată, profund narativă, personaje captivante cu care este ușor să te identifici, secvențe dinamice și încărcate de emoție.

Încă de la originile celei de-a șaptea arte, reprezentările Tarotului sunt multiple în istoria cinematografiei. Georges Colleuil oferă o scurtă trecere în revistă a Tarotului ca personaj principal sau secundar în multe filme.

Dar, dincolo de această prezență vizibilă, există o prezență invizibilă a Tarotului în seriale și în cinematografie. O prezență subliminală și misterioasă pe care autorul ne invită să o descoperim. Exemplele sunt numeroase, în seriale cult precum “Games of Thrones”, “Doctor Who”, “The Prisoner”, “Stranger Things”, “The Leftovers” și multe altele, dar și în filme precum “Cavalerul de cupă” al lui Terence Malik, “A șaptea pecete” al lui Bergman, “Războiul stelelor” al lui George Lucas etc.

A treisprezecea artă în a șaptea artă: o conferință sau , mai degrabă, o aventură în căutarea arhetipurilor Tarotului, ascunse în seriale și în filme.

Georges Colleuil este cercetător şi scriitor și a fost întotdeauna interesat de limbajul misterios al simbolurilor. Călătoriile sale personale şi profesionale l-au condus întotdeauna către explorarea acestui teritoriu în domenii diverse precum filosofia, mitologia, lingvistica, psihanaliza, poezia, lumea viselor, etc.

Georges Colleuil deţine diplomă în psihologie, filosofie şi ştiinţele umane. Este, de asemenea, lingvist, licenţiat în litere la Universitatea din Nisa, Sophia Antipolis.

12:00 – 13:30 – TarotDrama -Tarot și Psihodramă, atelier experiențial susținut de Cristina Schmidt, psihoterapeut, specializat în psihodramă și psihoterapie transgenerațională

Cristina este membru fondator și președinte INTERNATIONAL CENTER FOR PSYCHOGENEALOGY, Profesor Asociat la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti, Co-chair International Committee ASGPP. Susține prezentări și workshopuri în cadrul congreselor și conferințelor IAGP, ASGPP, Asociației de Psihologie din Indonezia.

Desfășoară de mai bine de 20 ani ateliere, grupuri de psihoterapie transgenerațională, precum și de dezvoltare personală: Anger Management, Body Talks (abordarea psihosomatică), Emotional Intelligence, Life script, Călătoria Eroului (psihoterapie transgeneraționala).

15:00 – 16:30 – Puterea ascunsă a numerelor în Tarot susținut de Nelu Vicleanu, numerolog, astrolog.

Nelu este numerolg și astrolog, pasionat de simboluri, prezent în numeroase emisiuni TV, apreciat pentru analizele sale pertinente și modalitatea în care îmbină cunoașterea acestor domenii străvechi cu contextul actual, contemporan. Organizează de peste 15 ani cursuri și ateliere de numerologie și astrologie.

17:00 – 18:00 – Mărul lui Adam, înghițitul în sec și posturile epistemce susținut de Prof. Univ Dr. Matei Georgescu, psihoterapeut

Matei deține studii aprofundate în psihopatologie fundamentală şi psihanaliză, Universitatea Paris 7, master antropologie. Este doctor în psihopatologie fundamentală şi psihanaliză, Universitatea Paris 7, postdoctorat în cercetare avansată, Institutul de Medicină Legală, Bucureşti.

A susținut numeroase cursuri şi seminarii în cadrul Universităţilor: Titu Maiorescu, S.N.S.P.A., Spiru Haret, Universitatea din Bucureşti, la disciplinele: Introducere în psihanaliză, Psihologie proiectivă, Psihopatologie psihanalitică, Etnopsihologie, Introducere în consilierea psihologică, Introducere în psihologia comunicării, Elemente de epistemologie în psihoterapie, Valenţe psihodinamice ale relaţiei analitice, (Contra)transfer în psihanaliză.

Este autor a 15 cărți, zeci de articole, realizator de emisiuni tv, organizator de mese rotunde și manifestări științifice de profil.

Detalii înscriere și participare

Conferința Georges & Friends are loc pe data de 07 Aprilie, 10:00-18:00, la Hotel Capital Plaza, Bulevardul Iancu de Hunedoara 54, București 011745, și on-line prin intermediul platformei zoom.

Cost de participare:

👉700 RON cu prezență fizică în sală

👉500 RON on-line, pe platforma zoom

Pentru pensionari, în baza confirmării calității acestora printr-un document official (eg – talon pensie) se acordă o reducere de 40% din prețul stagiului, indiferent de modalitatea de participare..

Înscrierile se fac la:rap@pandorrastyle.ro și sunt condiționate de semnarea contractului și achitarea integrală a taxei. Înscrierile vor fi luate în calcul în ordinea confirmării de plată a stagiului.

Număr Maxim de participanți în sală– 50 persoane

Data limită de înscriere este 10 Martie 2023, condiționată de achitarea integrală a taxei în același termen.

În cazul în care, din motive personale, participanții doresc să se retragă de la curs ulterior achitării taxei, vor anunța acest lucru în scris la adresa de email rap@pandorrastyle.ro.

În cazul în care participantul dorește să se retragă de la stagiu după data de 1 Martie 2023, inclusiv în ziua stagiului, suma achitată nu poate fi restituită și va fi reținută integral de către organizator.

În situații excepționale (de exemplu boală gravă), se poate solicita restituirea integrală a taxei, condiționat de prezentarea de documente în sprijinul cererii. Organizatorul este îndreptățit să decidă unilateral de la caz la caz dacă suma se restituie participantului.

Dacă numărul de participanţi este prea mare pentru un stagiu, organizatorii vor propune o listă de aşteptare sau pentru un alt stagiu.

Prin transmiterea pe e-mail la rap@pandorrastyle.ro a solicitării de înscriere participanții confirmă că au luat la cunoștință condițiile de participare așa cum sunt ele prezentate mai sus.

Organizator:

Pandorra Dreams SRL, CUI: 34149113, J23/3824/2020, Balotesti, str. Viselor nr. 1, Vila 64, jud. Ilfov

Informații la: