Monica Daniela Găitănaru

Bun găsit!

Sunt Monica Daniela Găitănaru, practician și formator în metoda Referențialul Arhetipurilor Personale și, totodată, psihoterapeut cu specializare în Psihoterapie Analitică și în Psihoterapie prin Dans și Mișcare, în Mitogramă (metodă de explorare a mitului personal) și în facilitarea procesului terapeutic în cadrul Incintei Sacre. Totodată, sunt o constantă căutătoare de sens, sunt pelerin către infinitul din mine și din ceilalți, sunt însetată de frumos, miracol, poezie, iubire, cântec, devenire, mister și contopire în dansul etern al naturii din mine cu natura din tot ce e viu.

M-a atras dintotdeauna tot ceea ce are legătură cu simbolul, povestea, mitul, cu vechile religii și căutări ale omului de a crea punți între cele două lumi, între văzut și nevăzut, între mister și revelație. Astfel, pe lângă folosirea acestor instrumente în munca mea terapeutică, ele reprezintă pentru mine și un izvor de inspirație cretivă ce mă hrănește în pasiunea mea de a scrie povești pentru suflet, de a picta, de a dansa sau de a cânta la tobe șamanice.

De-a lungul celor 11 ani de experiență ca formator, am susținut sute de cursuri, ateliere, și tabere pe diferite teme și abordări. Experiențele mele au fost de fiecare dată altfel, mulându-mă după nevoile și specificul fiecărui grup. De fiecare dată am simțit că plec îmbogățită din interacțiunea cu oamenii și recunoscătoare pentru trăirile pe care le-am putut facilita.

Parcurgându-mi propria cale, am ajuns să aprofundez Călătoria Eroului și pe cea a Eroinei, așa cum se revelează ele prin intermediul miturilor, basmelor și tuturor marilor rezervoare ancestrale de înțelepciune și inițiere, cum este și Tarotul. Astfel, am înțeles, așa cum frumos spunea Joseph Campbell că ”Eroul este omul care a reușit să dobândească de unul singur smerenia”. Prin smerenie înțeleg tocmai acea artă de a-ți îmbrățișa fără rest propria vulnerabilitate. Aceasta este condiția desăvârșită a activării ajutorului supranatural, magic sau divin din orice mit sau în orice viață atunci când Eroul sau Eroina ajunge să își asume neputința în fața anumitor încercări pe care călătoria sa inițiatică i le scoate în cale.

Aceasta a fost și pentru mine calea de a ajunge la liman prin conștientizarea necesității de a-mi accepta limitele și de a cere ajutor atunci când am nevoie. Apoi am văzut acest lucru făcând miracole și în viețile celor cu care am ajuns să lucrez de când mi-am îmbrățișat condiția de ”vindecător rănit”, pe care Jung o atribuie celor ce se așează în slujba sufletelor din rolul de psihoterapeuți.

Am avut privilegiul de a fi formată de către profesori și maeștri din diferite domenii pe care îi port în sufletul meu și a căror energie minunată și diversă mă inspiră și mă hrănește în mod constant. Darurile mele înnăscute au fost recunoscute, validate și înmulțite datorită întâlnirii mele cu acești oameni din spații foarte variate ale lumii: de la profesori și terapeuți străluciți din – Franța, Italia, Marea Britanie, Elveția, Belgia, Ungaria, Australia, Cehia, Germania, Mexic, Statele Unite, Maroc, Grecia, India, Japonia, Canada, până la derviși rotitori din adâncurile Anatoliei, șamani din Peru sau percuționiști amerindieni și lista poate continua pe multe pagini.

Port cu mine în orice context formativ recunoștința mea față de ei și pecetea experiențelor transformatoare pe care mi le-au oferit. Mă simt bogată datorită întâlnirii cu acești îndrumători excepționali pe care i-am avut. Experiențele trăite cu ei îmi dau curaj și credință în calea mea.

Una dintre întâlnirile acelea destinale a fost pentru mine întâlnirea cu Georges Colleuil. Întâlnirea cu el a fost una dintre întâlnirile acelea care par a fi așteptate dintotdeauna și al căror impact rămâne cu noi mereu. Profesam deja ca psihoterapeut jungian și ca trainer pe zona de dezvoltare personală (încă din 2009) atunci când ne-am întâlnit, astfel încât formarea în metoda Referențialul Arhetipurilor Personale a venit ca o completare firească a activității mele profesionale de până atunci.  

Deși din 2013 studiez și aprofundez constant metoda RAP, mărturisesc cu surprindere că nu încetează să mă uimească în continuare prin profunzimea și complexitatea sa.

Din 2016 am început eu însămi formarea a noi grupe de viitori practicieni ai metodei RAP. Acest travaliu formativ este unul care mă onorează și mă împlinește de fiecare dată când am bucuria de a le facilita studenților mei accesul spre explorarea minunatului univers al sufletului uman prin intermediul simbolurilor și arhetipurilor. Este o muncă plină de satisfacții, în care mă regăsesc total ca vocație personală și pe care o practic cu multă pasiune și dăruire.

Dacă simțiți și voi să vă oferiți șansa de a vă conecta cu acest fascinant instrument de autocunoaștere și evoluție personală, vă invit cu bucurie fie la o consultație personală, fie la formarea în RAP.

Mai multe despre mine și activitatea mea puteți afla de pe site-ul: psihologieanalitica.ro

Date de contact:

Tel: 0746107106

E-mail: monica@psihologieanalitica.ro

Dacă vrei sa citești testimonialele celor cu care am lucrat de-a lungul timpului, click aici ».

Aștept cu bucurie să ne întâlnim!

Programa cursurilor