Decodificarea simbolisticii patologiilor® (DSP) cu ajutorul Tarotului

View Calendar
April 9, 2023 All day

Decodificarea simbolisticii patologiilor® (DSP) cu ajutorul Tarotului

De Georges Colleuil

Decodificarea simbolisticii patologiilor cu ajutorul Tarotului este o abordare a suferinței fizice, psihice sau sociale bazată pe observarea a trei arcane de Tarot care constituie o trigramă.

Fiecare trigramă evocă o somatizare, o tulburare de personalitate sau de relaționare, o stare de suferință deja identificată și numită. De exemplu, trigrama constituită de Papesă, Temperanță și Lume ajută la descifrarea astmului; arcanul XIII, Împăratul și Hermitul clarifică înțelegerea unui reumatism articular; Diavolul, Judecata și Soarele evocă paranoia.

Protocolul unei sesiuni de decodificare ne permite să trecem de la universalitatea simbolului la semnificația sa personalizată.

Această metodă nu are pretenția de a deține vreun adevăr cu privire la originea unei patologii sau la remediile cele mai potrivite. Ea deschide un alt mod de reflecție, mai degrabă filosofic. Nu face parte nici din medicina tradițională, nici din terapiile alternative, nici din psihoterapii. Decodificarea simbolisticii patologiilor nu se pune în opoziție cu ceea ce există. Ea constituie o a patra cale și invită toți terapeuții, medicii, vindecătorii și cercetătorii să se deschidă spre un limbaj transversal, spre un dialog fructuos, spre o comunicare bogată și inovatoare.

DSP ajută la fixarea conștientizării semnificației propriilor tulburări prin îmbunătățirea proceselor de eliminare a toxinelor mentale asociate acestora. Ajută la ancorarea unei forțe de autovindecare în subiect sau la eliberarea emoției atașate tulburării. Într-adevăr, emoția este întotdeauna o cutie de rezonanță pentru suferință.

DSP poate servi ca mijloc de comunicare între pacient și terapeut și, în acest fel, joacă perfect rolul care a fost atribuit cuvântului "simbol" încă de la începuturile timpului.

În sensul său original, simbol înseamnă: "a pune laolaltă" (syn bollein în greaca veche). Cuvântul era folosit în Grecia antică pentru a desemna un obiect tăiat în două bucăți, din care fiecare proprietar păstra o parte pentru a-și aminti un jurământ sau o datorie.

Cuvântul "simbol" desemnează așadar o bucată de "ceva" care ar fi păstrat amintirea unui timp în care a fost unitar...Un fragment de unitate...

Astfel, simbolul repară. El materializează legătura necesară pentru joncțiunea dintre două lumi separate sau între cele două părți rupte ale aceleiași lumi.

Simbolul unifică. Acesta permite ca lumi diferite să comunice între ele. Este o punte, o legătură care conectează.

Înscrierea sau reinscrierea simbolismului în viața proprie ajută, de asemenea, la ieșirea din fatalitatea simptomului.

Privilegiind calea simbolului, putem spera să dezactivăm calea simptomului.

O trigramă ca atare constituie un fel de rădăcină semiologică a patologiei, o structură narativă și un suport pentru dialog.

În cadrul acestui atelier, Georges Colleuil va indica pentru fiecare arcană legătura cu o tulburare, o parte a corpului sau o posibilă somatizare.

Apoi va alege aproximativ zece trigrame pe care le va explica pentru a-i familiariza pe participanți cu metoda. În final, va propune participanților care doresc să lucreze cu el la elaborarea unor trigrame personalizate în funcție de patologiile întâlnite.

Detalii înscriere și participare

Cursul este susținut de Georges Colleuil, în limba franceză cu traducere consecutivă în limba română, 09 Aprilie, 14:00-18:00,  on-line prin intermediul platformei zoom.

Cost de participare:

👉450 RON on-line, pe platforma zoom

Pentru pensionari, în baza confirmării calității acestora printr-un document oficial (eg – talon pensie) se acordă o reducere de 40% din prețul stagiului.

RAP&Friends – Pachete Speciale pentru “prieteni”

Ca un omagiu adus celor 10 ani de prezență a Referențialului în România stagiile susținute în premieră de Georges Colleuil în această primavară sunt deschise tuturor celor interesați de lucrul cu simbolul și arhetipurile.

După cum spunea o vorbă – Prietenii voștri pot deveni și prietenii noștri. De aceea, dacă experiența voastră alături de Georges este una pe care doriți să o împărtășiți, vă propunem să le faceți cunoscute și celor care nu îl cunosc pe Georges. Am pregătit în acest sens reduceri de grup, după cum urmează:

• Dacă participați împreună cu alte 3 persoane care nu au cunoștințe RAP, grupul vostru primește o reducere de 30% din taxa de înscriere pentru fiecare participant în parte

• Daca participați împreună cu alte 4 persoane care nu au cunoștințe RAP, grupul vostru primește o reducere de 40% din taxa de inscriere pentru fiecare participant în parte

 

Înscrierile se fac la: rap@pandorrastyle.ro și sunt condiționate de semnarea contractului și achitarea integrală a taxei. Înscrierile vor fi luate în calcul în ordinea confirmării de plată a stagiului.

Număr Maxim de participanți – 40 persoane

Data limită de înscriere este 15 Martie 2023, condiționată de achitarea integrală a taxei în același termen.

În cazul în care, din motive personale, participanții doresc să se retragă de la curs ulterior achitării taxei, vor anunța acest lucru în scris la adresa de email rap@pandorrastyle.ro.

În cazul în care participantul dorește să se retragă de la stagiu după data de 1 Martie 2023, inclusiv în ziua stagiului, suma achitată nu poate fi restituită și va fi reținută integral de către organizator.

În situații excepționale (de exemplu boală gravă), se poate solicita restituirea integrală a taxei, condiționat de prezentarea de documente în sprijinul cererii. Organizatorul este îndreptățit să decidă unilateral de la caz la caz dacă suma se restituie participantului.

Dacă numărul de participanţi este prea mare pentru un stagiu, organizatorii vor propune o listă de aşteptare sau pentru un alt stagiu.

Prin transmiterea pe e-mail la rap@pandorrastyle.ro a solicitării de înscriere participanții confirmă că au luat la cunoștință condițiile de participare așa cum sunt ele prezentate mai sus.

Organizator:

Pandorra Dreams SRL, CUI: 34149113, J23/3824/2020, Balotesti, str. Viselor nr. 1, Vila 64, jud. Ilfov

Informații la:

Share: