Arcana II (Papesa)

Arcana 2 - Papesa

DESCRIERE: Magicianul a plecat spre cucerirea Lumii. Pe drumul său plin de peripeții întâlnește diferiți maeștri, fiecare dintre aceștia înlesnindu-i sau îngreunându-i drumul, adesea destul de dificil. Primul personaj ce-i iese în cale este chiar Papesa, aceasta simbolizând prima femeie, cea care ne aduce pe lume, mama…

”Papesa implică întregul univers matern. Ea simbolizează puterea de a comunica cu invizibilul intrauterin, puterea absolută de a aduce copii pe lume, femeia, cea care ne deschide prima poartă, cea care deșiră primul voal. Ea reprezintă trecerea de partea cealaltă a voalului, prima poartă, deschiderea drumului, punctul de frontieră către Tărâmul Făgăduinței. Aceasta îi propune Magicianului să treacă din lumea profanului în cea a sacrului, din lumea iluziilor într-aceea a înțelepciunii. În final, Magicianul vine pe lume. Nu există o naștere mai importantă ca nașterea de sine.” (Georges Colleuil – Guide Pratique du Référentiel de Naissance).


CUVINTE CHEIE: Dezvălui ( Revelez). Dau naștere. Ascund. Disimulez. Naștere. Facere (Făurire). Cunoaștere. Cultură. Pasaj. Prag. Deschidere. Mamă. Inițiere. Secret. Femeie înțeleaptă. Moașă. Feminin. Invizibil. Interioritate. Mister. Maieutică. Revelație. Devoalare.

Trecere de la un plan la altul. “O cunoaștere misterioasă devine accesibilă aceluia ce îndrăznește să treacă de partea cealaltă a voalului. Însă, trecerea este dificilă, intrarea este strâmtă.”