Arcana XIII (Arcana fără nume)

Arcana 13-Carta fara numeDESCRIERE: Nu, nu este moartea ci Arcana Fără Nume. Ne lovim aici, încă o dată, de experiența detașamentului, însă de data aceasta avem de-a face cu o despuiere radicală, nimic nu mai rezistă aici, nici măcar capetele încoronate.
Regăsim în această carte coloana vertrebrală în formă de spic de grâu deja întâlnită sub forma medalionului purtat de Împărat. Această arcana este, bineînțeles, aceea a vieții, a renașterii și a reconstrucției. Scheletul ne duce cu gândul la structură, la construcție. Esențială în această arcană este căutarea identității. Prima întrebare pe care ne-o putem adresa aici este: ”Cine sunt eu?”
Construirea identității presupune mai întâi distrugerea personalității. Nimic nu-i rezistă neobositei dansatoare, femeia cu coasa. Totul este în permanentă schimbare.

CUVINTE CHEIE: Eu sunt. Mă transform. Renasc. Distrug. Elimin. Autosabotaj. Identitate. Moarte. Renaștere.Transformare. Structurare. Construcție. Curățenie. Despuiere. Creștere spirituală. Căutarea propriei identități. Revalorizare de sine.