Arcana 3 – Sultana

Descriere Arcana 3: În sfârșit ceața s-a risipit lăsând vederii albastrul cerului marocan. În depărtare se profilează culmile munților Atlas. Această arcană anunță o realizare viitoare.

Inteligența creatoare domină totul, forțează respectul. Nici o ezitare, nici o îndoială. Aici se vorbește, se exprimă. Gândirea, cuvântul și acțiunea țâșnesc împreună, femininul și masculinul se încarnează într-o singură mișcare, dar femeii îi revine puterea. Eleganță de nedezrădăcinat. Femeia imperială își așează piciorul pe o pernă brodată cu arabescuri albe și ne arată o oglindă exigentă. Se află față în față cu ea însăși. Trandafirul orientat spre pământ exprimă modul în care își revendică feminitatea.

Sultana simbolizează femeia care își afirmă autoritatea, care ia cuvântul și dă cuvântul.

În spatele său piramida amintește de ținuturile străvechi. Această arhitectură stranie asociază în construcția sa cercul, pătratul și triunghiul, ca pentru a demonstra că planurile spiritual și material sunt indisociabile. Simbolistica sa evocă întâlnirea a două căi, una a ascensiunii spirituale spre lumile eterne, dar și un parcurs rațional și geometric spre construcțiile terestre.

Venit din Egipt șoimul, prinț al păsărilor stabilește el însuși o legătură între cer și pământ. Simbol al fecundității universale, ne invită să ne ridicăm privirea deasupra contingențelor terestre și să ne dezvoltăm viziunea interioară. Ochiul șoimului este Ochiul lui Horus, mesager al Zeului Solar.

Sultana se hrănește cu această privire. Ochii săi pătrunzători frapează prin intensitate. În liniște ea transmite luciditatea și discernământul. Ține piciorul pe un corn al Lunii simbol al stăpânirii emoționale. Își domină instinctele. Spirala arborată sub cel de al treilea plex confirmă această idee.

Energia sa emoțională circulă cu fluiditate ca o forță vie care se regenerează, hrănindu-i puterea creatoare. Luna și Spirala vibrează la unison . Alura sa este mândră ca și turnurile care se profilează în spatele său. Ea domnește pe tărâmul expresiei, autorității și forței, dar și pe cel al manifestării. Experimentăm aici arcana cuvântului și manifestarea spiritului în materie, gândesc, spun, fac. Cele trei verbe se conjugă împreună, în același timp.

Femininul nu se înrădăcinează numai în feminitate, ci și în capacitatea de a dialoga cu invizibilul.

Saltimbancul integrează lecțiile. Cu Voalul Zorilor el a primit drumul cunoașterii. Cu Sultana își dezvoltă discernământul, cuvântul măsurat, exprimarea clară. Cu Sultana va întâlni lumea puterii, structurii și a materiei.

Sultana se află în afara cetății. Ea nu se sfiește să se expună. Teritoriul său depășește limitele palatului său. El ține până la orizont, dar este un loc interior. Sultana nu s-a retras într-un turn. Ea se afla în osmoză cu materia .

O mare capă roșie, simbolizând energia creatoare și gândirea în acțiune formează în jurul ei o aură maiestuoasă.

Cuvinte cheie: Spun. Afirm. Decretez.

Inteligență creatoare. Expresie. Cuvânt. Manifestare. Încarnare. Mediumnitate. Autoritate. Perspicacitate. Luciditate. Echilibru al gândirii. Putere feminină. Integrarea forțelor psihice în acțiune. Discernământ.

Georges Colleuil,  traducere Elena Beca, practician și formator în supervizare, e-mail: elena_beca@yahoo.com