Arcana 7 – Victoriosul

Descriere Arcana 7:

Fericit și iubit întotdeauna

Prințul care va ține împreună

Cele șapte lumini ale vieții..

Îi este dat omului să adune în el forțele care îl atrag în direcții opuse. Când inima mă cheamă aici, rațiunea mă trimite în altă parte. Când spiritul mă trage spre nord, sufletul mă duce spre sud. Dacă valea mă tentează, muntele mă seduce.

Șapte culori, Șapte înțelepți au venit la Fez și apoi la Marrakesh pentru a restabili Templul Cunoașterii.

Victoriosul poate evoca și pe distrugătorul cunoașterii la fel cum poate fi și escorta regală care o va păstra pentru totdeauna. În oricare dintre situații el triumfă. Dar adevărata victorie este cea a cavalerului alb care triumfă asupra părții sale întunecate. Iată-l adunând laolaltă forțele instinctuale , pulsionale și contradictorii care îl trag în direcții opuse. Este ceea ce simbolizează cei doi cai , unul albastru, celălalt roșu.

Dar acest triumf al Victoriosului nu are sens decât dacă el nu este instrument în intersecția spațiului cu timpul. Dacă este așa el nu este decât o statuie comemorativă a unor evenimente eroice.

Victoriosul știe să se oprească și să mediteze asupra condiției sale, să-și folosească energia de care are nevoie pentru a-și duce la îndeplinire menirea.

Cuvinte cheie: Eu stăpânesc. Eu triumf.

Stăpânire. Cale. Triumf. Putere. Reușită. Educație. Formare. Dezvoltare socială.

Georges Colleuil,  traducere Elena Beca, practician și formator în supervizare, e-mail: elena_beca@yahoo.com