Arcana 21 – Floarea Vieții

Descriere Arcana 21: O lume întreagă este conținută în oul vieții.

Această arcană glorifică viața sub toate formele ei.

Fericit cel care știindu-se închis în cochilie ajunge să cheme toate forțele cerești și pământești și să își elibereze chintesența. Pentru aceasta trebuie să stăpânească cele patru elemente. Mai ales pe Leul din Atlas. Atlas este titanul mitologiei grecești, vechi stăpân al Atlantidei, condamnat de zei să poarte lumea pe umerii săi.

Leul este prezent în toate marile curente spirituale. El este încarnarea puterii, înțelepciunii și a dreptății.

Scarabeul, simbol alchimic al învierii poartă pe spate o variantă a Crucii Sudului, ankhe. În Egipt scarabeul înseamnă venit în existență într-o formă dată.

Șoimul este un mesager care face legătura între cer și pământ, simbol al fecundității universale. Ne invită să ridicăm privirea dinspre pământ spre cer și să ne dezvoltăm viziunea interioară. Ochiul șoimului este Ochiul lui Horus. Împreună cu scarabeul el semnalează originile egiptene și alexandrine ale Tarotului de Marrakesh.

Îngerul este și el un mesager. O ființă pur spirituală care înalță pe om, un trimis al lui Dumnezeu. O ființă de lumină.

Leul Atlasului, Scarabeul, Șoimul și Îngerul poartă semnele unor realizări viitoare.

Floarea Vieții iese din ou.

Cuvinte cheie: Mă leg. Înăbuș. Particip.

Conștiință. Totalitate. Globalitate. Expresie. Spirit de sinteză. Realizare. Reunificare. Ecologie. Universalitate. Dans. Arhaic feminin.

Georges Colleuil,  traducere Elena Beca, practician și formator în supervizare, e-mail: elena_beca@yahoo.com